12 februar 2012

Fargevalg

Nå er det ikke lenge igjen til mars, og det betyr altså egeninnsats. Da skal vi sparkle, pusse og male alle vegger og tak (vi skal få en maler til å ta takene, ellers blir de neppe pene). Vi skal også legge parkettgulv, samt fliser i entréen. Mureren tar seg av membran og fliser på hele badet, samt gulvene på vaskerom og teknisk rom.

For at det ikke skal bli altfor mye jobb, har vi bestemt oss for at ikke alle rommene skal gjøres ferdig i denne omgang. I 1. etasje lar vi kontoret være, og det samme med to av soverommene, loftstua og badet i 2. etasje. Dette gjør vi ferdig etterhvert som vi har tid/lyst/ork etter at vi har flyttet inn.

Men det at mars nærmer seg betyr jo ikke bare masse jobb på oss, men innen den tid må jo alle valg når det gjelder farger, tapet og fliser være tatt! Parketten er bestemt for lenge siden, et lite innlegg om den finnes her. Er glad for at dét valget er tatt, for det tok lang tid å finne drømmegulvet.

I stue, entré, trapperom og gang i 2. etasje skal det males med fargen Marrakesh. Tror det blir passe lunt og koselig for oss :) Og så blir det nok til at vi legger tapet på den ene veggen i TV-kroken.

På hovedsoverommet går vi for en enda mørkere farge som heter Gren. Også der blir det tapet på veggen bak sengen. På grunn av skråtak er veggen riktignok bare 110 cm høy. Det blir en lys tapet med trær på, fargen på bildet under er noe misvisende, fant ikke bilde av den på nett. Men farger blir jo generelt misvisende på skjerm uansett.


Til vaskerommet er det blitt handlet inn glossy grå fliser til gulvet, og en hvit innredning skal få plass. Veggene skal males i grått, men det gjenstår å finne ut hvilken gråfarge.

Husbygging er jo generelt veldig morsomt, det å gå stegene fra å planlegge hele huset, til å gjøre justeringer underveis som prosessen skrider frem, og så å innrede og "sette farge" på det. Men det er vel kanskje den siste delen som er den beste delen, er det ikke? Planleggingen av dette pågår jo under hele prosessen, og det er jo disse siste valgene med farger og innredning som virkelig gjør at det blir nettopp ditt drømmehus og ikke hvem som helst sitt!

2 kommentarer:

Villa Fagerbakken sa...

Så spennende!!
Husbygging er mye jobb og mye slit, men til egen vinning og trivsel, og absolutt verdt det : )
Deilige farger!! Gleder meg til å se hvordan det blir på veggen!
Klem Iris

Anonym sa...

Lune nydelige farger :) gleder meg til bilder :D

Hilsen Line