18 september 2012

En liten oppdatering... (endelig)

Nå er jeg tilbake etter en (veldig lang) bloggpause. Vi flyttet inn i huset vårt i midten av mai, men det var fortsatt mye som ikke var helt på plass, og lysten og orken til å blogge var helt fraværende. Fremover kommer noen nye bilder fra ferdig hus, og så får vi se hvor lenge blogglysten holder denne gang!

Kjøkkenet vårt var uten benkeplate første måneden, i tillegg til at Norema ikke var helt ferdig med sin leveranse. Med kjøkkenet i flytteesker i over en måned sier det seg selv at det ble litt kaos. For ikke å snakke om mye grillmat eller mat som kunne tilberedes i stekeovnen til middag.


Jeg legger ut bilder av ferdig kjøkken om ikke så altfor lenge. Her er et kaosbilde fra stua vår rett etter innflytting. Det så riktignok ikke så ille ut hele første måneden, men det var ikke langt unna!Kom aldri så langt som til å legge ut bilder av trappa etter at den ble satt inn. Dette er bilder fra før vi flyttet inn, så beskyttelsespappen er fortsatt på. I tillegg hadde vi problemer med støy fra ventilasjonsanlegget på hovedsoverommet, så vi måtte sove i loftstua første måneden mens leverandøren av ventilasjonen gjorde ulike forsøk på å redusere støyen. 

Nå har ting falt på plass, og vi koser oss i drømmehuset vårt! Det er ganske rart å se tilbake på bilder som bare er ett år gamle.


Det ser ganske anderledes ut nå! Foruten impregnerte materialer som først skal males neste år, er huset nå ferdig malt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilke gulv er dette i stuen?

Anita sa...

Gulvet er et 1-stavs vanøttgulv fra Kährs Linnea. Det er en tynnparket på 7 mm, som ikke kan slipes.

Vi valgte dette gulvet fordi vi ønsket et litt mørkt gulv, uten at det er altfor mørkt. Gulvet har en veldig varm tone, og har fått litt rødt i seg etter at det ble lagt. Dette kan by på noen utfordringer når man skal velge farger til vegger og møblere med møbler av tre fordi det fort kan bli krasj, spesielt med kalde gråtoner som det er mye av fortiden. Varme gråtoner derimot fungerer veldig bra.

En ting som er greit å vite er at vanøtt er en myk tresort, og det blir derfor fort riper og hakk i gulvet.

Anonym sa...

Takk for tips! :)

Torkelsenl sa...

Hei, så flott huset ble! Veldig gøy å se bloggen din, vi planlegger samme hus selv. :-) Har du lyst til å gjenoppta bloggen, å legge ut litt bilder av ferdig resultat?? ;-)

Anita sa...

Det ligger i planene å legge ut litt flere bilder, men har ikke kommet så langt enda. Men snart kanskje!

Torkelsenl sa...

Håper det! Vært innom flere ganger for å se etter nye innlegg ;-) Håper dere ble fornøyd med hus valg, og ferdig resultat.

Unknown sa...

Hei igjen,
Vi har nå hatt møte med Hellvik Hus, ønsker å snart komme i gang med 525 :-)
Kan jeg spør om dere har valgt åpen kjøkken løsning? (Ser sånn ut). Også ser jeg dere har fjernet vinduet/ene på langveggen på kjøkkenet, sett i fra stua. Synes du dette ble mørkt, eller får man nok lys fra de andre vinduene? Er dere fornøyd? :-) Vi har tegnet et liknende kjøkken til deres, med grue plassert midt på veggen. Håper på svar!

Anonym sa...

Hei! Hvilken veggfarge har dere valgt i stua?

Anita sa...

På veggene i stua har vi malt med Lady Pure Color og fargen Marrakesh. Denne fargen funker bra til både kalde og varme toner, som gjør den veldig anvendelig.
Det er en litt mørk farge, så for å lysne inntrykket er den ene lange veggen med vinduer malt lysere. Vi tok da og blandet fargen i a-base i stedet for b-base som den egentlig skal for å få en god match. Denne blandingen ble vi så fornøyd med at vi har brukt den på hele kontoret også.

Unknown sa...

Hvilken farge har du på selve huset?