28 mars 2012

Joda, vi lever fortsatt...

...men det er bare så vidt;) Det er tidvis zombietilstand på oss for tiden! Heldigvis har vi fått god hjelp av venner og familie, uten de hadde vi neppe blitt ferdige med alt.

Nå er det fire uker siden vi tok over huset for egeninnsats. Det siste snekkerne gjorde før de dro var å gjøre huset så og si ferdig utvendig.


Nå gjenstår det omtrent bare å gjøre ferdig inngangssiden av huset. Først må ytterdørene på plass, før de siste bordene kommer på.


Huset har gips både i tak og på vegger. Vi har aldri sparklet før, så det tok litt tid med prøving og feiling å komme ordentlig i gang. Det var en stund vi aldri trodde vi skulle bli ferdig, og kunne ønske at budsjettet hadde rom for at en maler kunne gjøre hele jobben! Heldigvis fikk vi i hvertfall en maler til å ta nesten alle takene.

Nå er alle rom som vi skal gjøre ferdig i denne omgangen ferdig sparklet. Før vi satt i gang tok vi turen til Flugger og handlet og fikk gode råd. De var veldig hjelpsomme, men vi fant fort ut at vi foretrakk Jotun sine produkter fremfor Flugger sine, da de føltes lettere å jobbe med. Først ble alle skjøter og innvendige hjørner strimlet med skjøtesparkel og papirstrimler, og så har vi sparklet med medium lettsparkel etterpå. Vi valgte å ikke legge malestrie på veggene, men heller male rett på gipsen.Siden gipsen suger en del maling, har vi grunnet før vi begynte med toppstrøkene. På bildet under er loftstua ferdig grunnet, og taket ferdig malt.
 

Forrige fredag ankom parketten, og den har såvidt begynt å finne plassen sin på hovedsoverommet. Bilder av dette kommer etterhvert.


Som jeg har nevnt tidligere er stua malt i fargen Marakesh. Det viste seg fort at selv om denne fargen er veldig fin, så ble den ganske mørk på veggen. Løsningen ble å male den ene veggen i stua i en lysere farge. Marakesh blandes med b-base, så for å få en lysere farge som passer godt med denne fargen, blandet vi samme farge, men med a-base som er lysere. Det ble perfekt!


Det har også vært fremgang på badet, samt vaskerom og teknisk rom. Først fikk badet smøremembran på veggene, og så måtte gulvene avrettes. Deretter fikk gulvene smøremembran.


Deretter ble gulvene flislagt. På vaskerom og teknisk rom er det lagt gulvfliser med sokkelflis. Bilder kommer senere. På badet ble det lagt gulvflis, og så kom rørleggeren og snekkeren innom og ordnet med opplegg for vegghengt toalett. Badet er nå ferdig flislagt, men har glemt å ta bilde av dette enda. Det eneste som gjenstår nå er å legge silikon. Og selvsagt innredning da!

4 kommentarer:

Casa Aass sa...

Så spennende å ha kommet så langt. Kjenner meg igjen i den zombie følelsen og er så glad at den perioden er ferdig.

Lykke til videre med arbeidet :)

Villa Fagerbakken sa...

Åh... Gleder meg til å bli zombie:))))
Så bra det blir!!
Klem Iris

Drømmeboden sa...

Dere har jo virkelig stått på!! Tenk så deilig å vite at dere har gjort alt dette selv :-) På tidligsommeren skal vi være zombier med egeninnsats vi også, enn så lenge gleder jeg meg. God påske! Klem Ranveig

Anita sa...

Det er jo veldig kjekt å vite at man har gjort en innsats selv også i huset man bygger. Det hadde ikke blitt helt den samme følelsen å flytte inn i et hus hvor man kommer til fiks ferdig dekket bord!

Men det er bra man glemmer fort, for egeninnsatsmåneden er veldig slitsom, spesielt når man jobber fullt ved siden av. Det er jo nok av prosjekter å ta seg til etter denne måneden også, men jeg gleder meg til at tidspresset er over.